lørdag 21. mars 2009

En liten oppsummering...

Det er en stund siden vi (Linn og Randi) har skrevet innlegg her, saa naa kommer det en liten oppsummering.



Sist vi skrev her var vi i Brisbane, og hadde 19 timer paa buss foran oss. Disse 19 timene gikk overraskende raskt og greit unna. Vi saa saann halvveis paa Free Willy, og fikk ogsaa sovet litt i loepet av natten. Naar vi kom frem til Airlie Beach litt over 9 om morgenen var vi veldig klar for litt avslapping og gjerne en dusj, men innsjekk paa hostellet vaart var selvfoelgelig ikke foer kl 14. Hurra! Vi brukte timene frem til da paa aa sjekke inn paa seilturen vi skulle paa neste dag og paa aa sitte ved lagunen og lese bok. Naar vi endelig fikk sjekket inn paa rommet vaart slappet vi av i noen timer, vasket litt klaer og tok noen drinker med vaare skotske romkamerater. Deretter dro vi paa byn i regnvaer. Litt deilig med 25 grader og regn hvertfall. Det skulle vi ha hatt i Bergen! hehe.. Moette paa Line og Kent, og vi sjekket ut litt forskjellige utesteder. Artig!

Dagen etter var det tid for en seiltur paa the Whitsundays i 2 dager og 2 netter med The Clipper.
Vi hadde foerst blitt plassert i en lugar med en smaaal dobbeltseng fordi de trodde at Randi var en gutt. Vi har jo opplevd flere ganger at Randi ikke er et bra internasjonalt navn, men det faar vi fortelle om en annen gang.. ;) Opprinnelig skulle vi da sove i denne smale dobbeltseng, mens en gutt skulle sove i koeyen under. De ordnet det slik at gutten ble flyttet til en annen lugar, og vi fikk lugaren for oss selv. Luksus!

Seilturen var artig! Vi dro avgaarde, sammen med 51 andre backpackere, rundt kl 15.30 den 14. mars, og vi gjorde ikke saa mye annet enn aa slappe av paa baaten denne dagen. Fikk stekt fisk i folie med potetmos til middag. Kjempegodt! Og siden det ikke har blitt saa altfor mye fisk paa oss paa denne turen, var det nok litt fornuftig ogsaa. ;) Vi ankret opp for natten rett i naerheten av Whitehaven beach, saa naar vi stod opp kl 7 dagen etter (vaaknet opp til den herlige lyden av crewet som banket hardt paa noen store kasseroller) var det bare til aa ta en kjapp liten baattur inn til den naermeste stranden, og ta en liten 15 minutters spasertur til den nydelige Whitehaven beach! Her tok vi en god del bilder og badet og solte oss foer det var paa tide aa dra tilbake til baaten. Saa var det lunsj foer vi dro til et nytt sted der vi snorklet. Det var skuff i forhold til snorkleturen vi hadde i Thailand. Det var daarlig sikt, lite fisker og lite farger paa korallene, men det var nok syklonen Hamish sin skyld, saa det var ikke saa mye noen kunne gjoere med det. Om kvelden var det igjen tid for avslapping og drinker paa baaten, og litt drikkeleker. I Australia kan vi se en helt fantastisk stjernehimmel, saa det var mange som var fascinert over den. Ut paa kvelden kom det ogsaa en delfin paa besoek til oss. Kjempegoey! Den svoemte litt rundt, forsvant, og kom tilbake igjen. Fin!! :D
Dagen etter ble det tid til en til snorkletur foer vi vendte snuten tilbake mot Airlie beach. Denne snorkleturen var MYE bedre enn den forrige. Vi saa masse forskjellige og fargerike fisk, og var straalende fornoeyd naar vi kom opp igjen.

Naar vi kom tilbake til Airlie Beach tok vi det ganske rolig resten av dagen/kvelden, og pakket til reisen videre nordover dagen etter. Vi tok bussen kl 9.30, og kom frem i Mission Beach kl 17.20. Naar vi kom til hostellet var det St. Patrick's fest der, saa alle kledde seg i noe groent, og malte paa det irske flagget i ansiktet/paa armene. Vi rakk akkurat aa freshe oss litt opp foer vi dro videre til utestedet festen ble arrangert paa. Her spiste vi Irish stew, som smakte litt merkelig (med en twist av mint), men det var ganske godt naar vi ble vant til smaken. ;) Vi hadde det goey, men maatte dra tidlig hjem siden vi skulle rafte dagen etter.
Vi ble hentet paa hostellet av raftingselskapet kl 7.50, og dro videre til Tully for aa rafte ned Tully River. Vi ble begge litt nervoese etter aa ha sett sikkerhetsvideoen og kjoert forbi elven, men det viste seg at det var ingen grunn til det. Det var utrolig goey! Vi badet baade frivillig og ufrivillig, men det var alltid instruktoeren sin plan. hehe.. Vi floet nedover elven, hoppet fra en 3-4 meter hoey stein, padlet under en foss, og padlet nedover mange faaarlige elvestryk. ;) Raftebaaten gikk som kulen i et flipperspill mellom alle steinene nedover.. Det er noe av det goeyeste vi har gjort, og vi skal definitivt gjoere det igjen! :D
Vi hadde hoert noe om at elven hadde faatt litt daarlig presseomtale den siste tiden, og sjekket det ut naar vi kom oss paa nett igjen. Det viste seg at en koreansk gutt og en koreansk jente omkom der i februar etter at baaten gikk rundt og de ble hengende fast under en/flere steiner under vann. Vi er veldig glade for at vi ikke hadde lest om dette foer, men foelte oss veldig trygg under hele turen, bare saa det er sagt. :)
Etter at raftingen var ferdig ble vi kjoert direkte til Cairns av raftingselskapet, og her har vi vaert de siste dagene. De to foerste dagene slappet vi av ved lagunen, og ble litt brent begge to. Igaar gikk vi faktisk paa kino. Vi saa Slumdog Millionaire. En utrolig bra film! :)
Idag har vi vaert og snorklet paa Great Barrier Reef. Veldig goey, og mye fint aa se her ogsaa! Vi leide oss digitalt undervannskamera. Skal hente bildene naa, saa vi haaper at det ble noen fine bilder som vi kan legge ut her etterhvert. ;)
Ikveld skal vi flypakke sekkene vaare. Det er det lenge siden vi har gjort, saa det blir nok et lite prosjekt. Spesielt Randi er spent/bekymret for hvor mye sekken veier! hehe..

Da var det over og ut herfra! Dere hoerer fra oss fra New Zealand. :)

klemmer fra Linn og Randi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar