onsdag 18. mars 2009

Vi forflytter oss stadig vekk nordover

Naa er vi paa vei til Cairns alle mann. Jeg og Kent i bil og Randi og Linn i raftingbaat. Det regner noe saa van(n)vittig her!! Jeg og Kent hadde tenkt aa kjore innom et vannfall for aa bade, men ser ikke ut til at det blir slik naa. Vi kjorer mest sannsynlig til Cairns og tar ting derfra. I morgen skal jeg og Kent ut aa dykke (med mindre den nye syklonen det snakkes om odelegger hele greien). I tillegg har Kent bursdag og det maa jo ogsaa feires paa et vis! Hurra! :D

Vi var veldig heldig med vaeret naar vi var paa seiltur i Whitsundays. Noen dansker som nettopp hadde kommet tilbake naar vi skulle reise ut hadde hatt daarlig vaer og den fine, hvite sandstranden hadde vaert brun.. Vi hadde litt regn forste dagen (og pga bakfyll og hoye bolger ble det hele litt kvalmende), men kunne nyte stille hav og sol fra skyfri himmel de to neste. :) Whitehaven Island var et fantastisk skue! Fin, hvit sand nesten saa langt oyet kunne se. Sanden paa den stranden er saa fin at man kan pusse smykker og kameralinser i den sies det. Sanden ble blant annet brukt naar de skulle lage glass til Hubble-teleskopet! Pga farlige maneter i omraadet her maatte vi bruke "stingersuits" naar vi skulle ut i vannet. I tillegg var det omraadet for smaa hai og stingrays som formerte seg. Vi har altsaa vasset med hai, selv om de stakk av lenge foer vi kom naert nok til aa faa tatt bilder. Vi snorklet ogsaa, men det var daarlig sikt pga Hamish som hadde rotet til sjoen og i tillegg var det en del odelagte rev. Men mange store, fine fisker, blant annet papegoyefisk som jeg har blitt saa glad i og Nemo som vi ikke fikk sett naar vi snorklet i Thailand. :)

Etter fire netter i Airlie Beach og paa seilbaat reiste vi videre til Mission Beach. Traff saavidt paa Randi og Linn som hadde havnet paa irsk St.Patricks Day feiring foer vi dro for aa finne en plass aa sove for natten. Ikke bare enkelt naar det er bekmorkt. Vi havnet paa en campingplass med en noe smaasur og spesiell eier, men stedet var okei. Masse dyreliv med sinnsykt svaere sommerfulger (som kaltes Herkules), biller, padder/frosker (som produserer gift paa ryggen som man kan bli beruset av) og flaggermus paa storrelse med oerner.. Vi har masse bilder. ;) Tilbrakte kvelden med goon, kinasjakk og en tur paa stranden for aa se paa den fine stjernehimmelen.
I dag morges skulle vi bevege oss bortover stranden til omraadet der de har satt opp stingernett slik at det er trygt aa bade, men da kom regnet for fullt. Vi har 4 dager igjen i Australia og haaper at vi ikke har sett solen for siste gang!

Naa skal vi ta oss en liten rundtur i Innisfail foer vi setter oss i bilen og kjorer nordover i regnet. Haaper dere begynner aa faa vaar der hjemme!

Store klemmer fra Line og Kent. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar