lørdag 28. mars 2009

Koselige Queenstown, dyrerike Palmerston og fengslende Christchurch.

Naa har vi reist fra Queenstown som alle tre la sin elsk paa! Maken til fin by skal man lete lenger etter..
Forste kvelden etter turen vaar til Skyline Gondola bestemte jeg og Randi at vi like saa godt kunne ta aa paraglide denne dagen og fra vi hadde bestilt og betalt hadde vi 45 minutter paa aa komme oss opp igjen paa fjellet. Det var en fantastisk fin flygetur og en magisk stillhet! Queenstown har vaert en herlig avveksling til masende asiatere og hektiske australske byer. Andre dagen vaar dro vi paa oss ullundertoyet og det vi ellers hadde av varme klaer og dro for aa kjore jetbaat paa Shotover River. En elv de i hine haarde dager letet etter gull i. I dag kommer inntektene fra elven fra turister. Det var en artig tur med baat og vi frydet oss! Det ble etterhvert godt og varmt i solen ogsaa. Naar vi kom tilbake til sentrum av Queenstown dro vi paa isbaren "Minus 5". Vi ble pakket godt inn og fikk en halvtime paa oss til drikking, beundring og bildetaking og vi rakk atpaatil aa hutre litt ogsaa. Paa kvelden koste vi oss med ost, kjeks og vin og etter litt for mye ost, kjeks og kanskje spesielt vin dro Randi og Line en tur paa byen. Vi hadde (u)sto kurs mot legendariske "The Buffalo Club" bare for aa bli stoppet i doren. Dorvakten satte ikke like stor pris paa vaar muntre gange og torre vitser som vi gjorde.. Dermed havnet vi paa en annen bar, men koste oss glugg ihjel likevel. Hadde det saapass ok at vi ikke en gang kunne huske aa gaa opp den lange, tunge bakken tilbake til hostellet vaart. :)

Dagen deretter ble sykedag for Line, mens Randi og Linn dro paa kino og innom Buffalo Club for aa se hva vi hadde gaatt glipp av. De fant ogsaa ut hvor Hertz laa slik at alt laa tilrette for aa hente bil og kjore nordover neste morgen. 26. mars hentet vi bil og dro avgaarde. Vi stoppet paa alt vi hadde lyst aa stoppe paa og kom ikke saa fryktelig langt avgaarde. Vi fikk blant annet sett folk hoppe i strikk fra Kawarau broen litt utenfor Queenstown. Vi var heldige nok til aa stoppe rett bak et busslast med japanske turister, og naar en av de yngre paa bussen bestemte seg for aa hoppe var det til jubel og tilrop fra de andre. En eldre mann kunne meddele at "He was pollis".. "Oh, you know this guy?" "He was pollis" Ikke helt trygg paa om han var polsk eller politi, men regner med at det var det siste. :) Vi konkluderte med at strikkhopp ikke var for oss og kjopte heller kakao og kjorte videre. Neste stopp var en plass hvor de en gang i tiden hadde lett etter gull (voldsomme paa aa lete etter gull disse kiwiene tydelivis), men vi dro fort videre. Den storste avstikkeren var en liten tur for aa se settet der de spilte inn Ringenes Herre. Vi skulle til "Land of Rohan" (som Randi og Linn mente maatte vaere fra to'eren). Jeg (Line) var glad sjaafor og etter uendelig lange jordveier uten aa tilsynelatende komme noe sted kom vi omsider frem til et vann. Ingen kunne jo selvfolgelig kjenne seg igjen, men det var fin natur og etter aa ha knipset litt bilder og tisset bak noen husvegger dro vi den lange veien tilbake igjen. En gang paa ettermiddagen endte vi opp i en liten by kalt Palmerston. Vi kunne velge mellom et motell og hotell og naar motellet hadde en katt med tre bein var valget enkelt. Vi fikk oss et fint rom med stue og parkeing til bilen rett utenfor doren! Haltepingsten (som var en racer paa tre bein), en annen katt og en veldig sot voffs fikk oss til aa fole oss velkommen. :)

Dagen etter bar det igjen ut paa landeveien og mot Christchurch. Vi stoppet for aa se delfiner (saa ingen), seler (saa mange) og pingviner (saa noen i det fjerne) og finne internettsjappe i en by fra gamledager (de hadde 4 steder i hele byen som hadde pc med dette internettet, men den ene var visst stengt i dag hadde de sagt paa "motet"). For mange stopp resulterte i daarlig tid til aa komme seg frem til Hertz for stengetid, saa siste timene ble strak kjoring og ivrig kartlesing fra Linn i baksetet. Vi rakk det akkurat bare for aa treffe paa en pottesur, stresset dame som skulle ha masse penger fordi ikke bensintanken var helt full.. Grr!

Naa bor vi i et gammelt fengsel som er gjort om til hostell. Det er utrolig stilig og en av cellene staar slik den var naar sistemann flyttet ut fra fengselet for ca 10 aar siden. Hvis alt gaar etter planen skal vi faa klart aa legge ut litt bilder fra New Zealand senere i dag. I morgen reiser vi videre til Fiji etter en altfor kort uke i dette fine landet!

God vaar til alle!

Klem fra Linn, Randi og Line.

PS. I dag er "Earth Hour"-dag! Det er WWF som staar bak denne verdensomspennende markeringen og den forste "Earth Hour" ble holdt i 2007. Det betyr at man 1 time i kveld skal slaa av alle lys mellom kl 20.30 og 21.30. Oppfordrer alle dere hjemme til og gjore det samme ogsaa. :) Tenn litt stearinlys og spill et brettspill. Her i Christchurch skal de ogsaa ha akustisk konsert med en del band. Tenk paa jorden - peace out! ;)

1 kommentar:

  1. Hei ja! Norge sparte strøm for tilsvarende 2,6 millioner 40-Wattspærer i går på den timen. Kjetil og jeg brukte tiden på å se inn i stuen til naboen (nei, ikke din far, men de som bor vegg i vegg) - der var det spilling på gang ja :)
    Kos dere på Fijiøyene!

    SvarSlett