søndag 22. februar 2009

Linn og Randi i Melbourne

Melbourne er en skikkelig fin by som har det meste man trenger. Det to foerste nettene etter at vi kom til Melbourne bodde vi midt i sentrum, og alt var i gaaavstand, og da var ogsaa Line med oss.
Foerste dagen gikk stort sett med til soving og avslapping etter at vi hadde sovet minimalt natten foer paa flyet bort hit. Randi maatte ogsaa en tur til optikeren etter at hun fikk en akutt oeyeinfeksjon. Oeyet hovnet mye opp bare i loepet av noen timer, og det smittet over paa det andre oeyet etter en stund. Diagnosen var Acute hemorrhagic conjuctivitis (AHC) som ikke har noen konkret behandling annet enn symptomatisk behandling fordi det er en virusinfeksjon. Heldigvis fungerte oeyedraapene med antibiotika og steroider som hun fikk resept paa veldig bra, saa hun foeler seg frisk som en fisk naa. Venter bare paa aa bli friskemeldt paa tirsdag slik at hun kan bruke linser igjen. Det er litt upraktisk aa bruke solbriller utenfor vanlige briller, og siden det stort sett bare er sol her er det et stooort problem. hehe..
Dag to sov vi lenge foer vi tok en gratis turistbuss rundt i Melbourne. Her fikk vi et overblikk over hva som var verdt aa se i byen, og vi gikk av ved Eureka Tower der vi tok heisen opp til toppen (med hastigheten 9 m/s) og saa utover byen. Her saa vi ogsaa roeyken fra skogbrannene som er et lite stykke utenfor Melbourne. Skogbrannene har gjort mye skade her og har stort fokus over alt med bl.a. pengeinnsamlinger. I St.Kilda holdt tivoliet (Luna Park) aapent en dag de normalt var stengt, alle de ansatte jobbet gratis, og billettinntektene gikk uavkortet til ofrene for skogbrannene.

Fredag morgen reiste Line til Sydney for aa moete Kent.
Vi (Linn og Randi) sov litt lengre foer vi sjekket ut fra hostellet og tuslet litt rundt i Melbourne. Noen timer senere reiste vi til St.Kilda, som ligger rett utenfor Melbourne sentrum, for aa bo der resten av oppholdet foer avreisen til Sydney om kvelden 24. februar.
Naa bor vi paa Coffee Palace, et veldig koselig hostell. Vi var veldig skeptisk siden reviewsene paa hostellet var saa som saa, og det stort sett var det eneste hostellet som ikke var fullt. Naar vi kom dit viste det seg at de egentlig var fullbooket, men de klarte aa skvise oss inn paa hvert vaart rom. Linn laa paa et 10-mannsrom mens Randi laa paa et 8-mannsrom. Om kvelden var det BBQ paa takterrassen for 5AUD (kr 22,5) per person. Det var skikkelig artig med musikk, masse folk og god mat. Det ble et stort vorspiel egentlig, og litt senere dro vi paa byn. Goey kveld! Ikke like kjekt dagen etter naar vi maatte staa opp tidlig for aa bytte rom kl 10, men det gikk greit. Naar vi hadde kommet oss til rette paa det nye rommet slappet vi av der i mange timer foer vi gikk en tur langs St.Kilda beach. Vi gikk ogsaa en tur utover piren der det lever mange pingviner og sjoerotter. Dessverre saa vi ingen av de da, saa kanskje vi maa ta oss en tur ut der idag ogsaa. ;)
Idag sov vi litt lengre enn planlagt foer vi dro inn til sentrum for aa shoppe. Randi shoppet litt mer enn hun kanskje burde, mens Linn ikke fant helt det hun var ute etter. Men flere muligheter kommer. :) Vi har ogsaa kjoept oss Goon. Det er det o'store blant backpackerne i Australia. Det er egentlig bare en kjempebillig type vin. Vi har sett at de fleste stort sett blander det med brus, saa vi har en mistanke om at det kanskje ikke smaker saa veldig godt. hehe.. Men det blir nok til at det blir noen glass paa takterrassen ikveld hvertfall. :)

Her synes vi forresten at det er kaldt, og vi fryser om kveldene. Det er visstnok 24-28 grader paa dagtid, saa vi har nok bare blitt litt for vant til varmen i Asia. ;)

klemmer fra Linn og Randi

1 kommentar:

  1. Det var godt å høre at Randi er blitt bra igjen.Briller med solbriller utenpå er noe som er veldig ubehagelig.Flott at dere trives og fortsatt har det fint. Klem fra Linn sin mamma og Espen

    SvarSlett