tirsdag 17. februar 2009

Singpore sling, zoo og flytur til Aussieland!

Naa har vi kommet til et nytt kontinent. 6 flotte uker i Asia er forbi og vi landet i morges (australsk tid - 10 timer foran Norge) i Melbourne etter en 7 timers flytur fra Singapore. Vi oppfoerer oss fortsatt som om vi er i Asia og groesser over svindyre priser og beveger oss i trafikken som fulle nordmenn og spretter mellom bilene. Paa tide a respektere fotoverganger og rode lys igjen..!

Vi hadde en overnatting i Singapore, og nesten to hele dager. Men vi foeler vel ikke at vi fikk saa mye ut av tiden vaar der. Forste kvelden drakk vi Singapore Sling paa Long Bar i Raffles Hotel der den en gang i tiden ble oppfunnet. Baren var av gammel stil og hadde peanottskall over hele gulvet, men drinken var god, om enn litt i dyreste laget for vaare skrale lommeboeker! Saa vi endte opp med aa dele en drink paa oss tre. Gnitaluser av rang! ;)

Dagen etter sjekket vi ut, dro en tur til Singapore Zoo der vi fikk sett omtrent 1/3 av dyrehagen foer det ble paa tide aa finne veien mot flyplassen. Men vi rakk aa ta aandsvakt masse bilder av dyr som dere kan glede dere masse til aa se saa snart vi faar lagt de ut paa nettet.

Flyturen gikk unna paa et blunk (nesten hvertfall). Vi rakk aa sove en orliten stund hver, Linn fikk sett litt paa Sudokuen sin og konstatere at sum-sudoku ikke er tingen for trotte hoder, Randi fikk tid til aa utvikle oyebetennelse og Line fikk sett 1,8 filmer - veldig kjekt aa akkurat gaa glipp av slutten grunnet torrpreik fra cockpitten. Hadde ogsaa litt smaa bekymringer for om skjellene fra stranden i Koh Phangan fortsatt var i sekken (slikt er nemlig strengt forbudt aa ta med inn i Australia og siden jeg hadde krysset av paa at jeg ikke hadde slike ting i sekken kunne det vanke en saftig bot dersom de plutselig viste seg aa vaere der). Var litt turbulens underveis, men ikke mer enn at Linn (med flyskrekken sin) beholdt roen, bortsett fra litt irritasjon pga humping midt i filmen hun saa paa.

Naa er vi storfornoyd med aa ha kommet til Australia!! Her er det rimelig grei temperatur tidlig paa morgenen, hvilket forhaapentligvis betyr at vi slipper tropenetter paa en liten stund naa. Det skal bli skikkelig, skikkelig deilig!! Hetebolgen er over og det er rundt 25-30 grader paa dagen, akkurat passe! Skogbrannene brenner fortsatt, men holder seg 60-100 km utenfor Melbourne og det eneste man merker her inne i byen er visstnok litt blaalig royk som kommer sivende inn over byen utover ettermiddagen.

Samtidig som vi landet i Melbourne i dag, landet Kent i Sydney! Paa fredag reiser jeg, Line, videre til Sydney for aa treffe ham mens de andre to jentene blir noen dager til i Melbourne foer de reiser nordover.

Haaper alle har det fint hjemme i vinterland (vinterland vi besokte i Kuala Lumpur bestod av vifter, hvit maling og isopor - ikke det samme som hjemme)! :)

Line.

1 kommentar:

  1. Dere får fortsette å oppdatere om hvor langt borte dere er fra skogbrannene, slik at mamma ikke dør av nervøsitet her hjemme. ;)

    Har forresten sett veldig lite til postkort (for å gjøre meg enda mer misunnelig) i Ørnahaugen. :P

    SvarSlett