mandag 12. januar 2009

There are 3 million scooters in Saigon...

...that's a fact! Og det gjoer at trafikkbildet ser noe annerledes ut enn vi er vant til fra Norge. De kjoerer som villmenn hele gjengen og det er ikke tydelig om de kjoerer paa venstre eller hoeyre side av veien her, for her kjoerer de nemlig der det er plass og ferdig med det! Randi var noe av preget av dette i taxien fra flyplassen og mente at dette var et sted vi bare maatte komme oss videre fra fort! Etter et doegn har derimot stemningen snudd og vi skal vaere her et par netter til.

Paa flyplassen klarte vi denne gang aa forhandle oss frem til en bedre pris enn vi startet med. Jeg var straalende fornoyd med at vi klarte aa prute ned prisen 25%, men det viste seg likevel aa vaere en daarlig deal (eller vi kan kalle den "mindre god" i stedet for daarlig). Vi maa snart laere!!! ;) Og pappaen til Linn skal bare vite at vi proever hardt aa ikke bli lurt, men det er ikke saa enkelt. Hehe..

I dag har vi vaert i Cu Chi og sett paa tunnelene Vietkong bygget under Vietnamkrigen. Guiden vaar var vietnameser og hadde vaert kaptein i den amerikanske haeren under krigen (saa vidt vi forstod - han snakket noe daarlig engelsk). Vi gikk ogsaa gjennom noen av de storste tunnelene som var smale og lave og til tider bekmorke og litt klaustrofobiske! Men det var en facinerende og informativ tur, selv om vi kanskje ble en smule lei naar det naermet seg slutten. Varmt og klamt var det ogsaa!

I morgen har vi bestilt oss tur til Mekong Deltaet. Paa turen skal vi ogsaa innom flytende marked i Cai Be. Paa torsdag reiser vi til en plass paa kysten kalt Mui Ne i haap om aa faa til litt sol og strandliv. En uke med storbyer tar faktisk paa og vi foeler at vi har vaert paa reisefot en god del lenger enn det vi faktisk har.

Over og ut fra Saigon i denne omgang. :)

Line.

4 kommentarer:

  1. Ser på yr.no at det er mye skyet vær ut uken. Men dere får helt sikkert nok sol senere, Og Linn blir jo altid solbrent likevel :-)

    Klem fra LinnPappapapapapa

    SvarSlett
  2. Hei fint at det går bra. Dere har allerede opplevd mye. Så en dag ved stranden kan gjøre slitne kropper godt.Klemmer fra Bente

    SvarSlett
  3. Alltid skrives med to l'er!!! Takk for solbrent kommentaren!

    SvarSlett
  4. Åh! Eg savnar det og misunnar dåkkar veldig. Eg va og på det flytemarkedet. Det e veldig kult :)
    God bedring til Line!

    SvarSlett